Willington Extension

optimising space and light in a planned extension

Location: Willington (UK)
Size: 50m2

The extension plans for this house were designed by a local architect and the clients needed help to optimise the space and to decorate the new rooms.

We first worked on the layout, establishing the clients needs and making the most of the natural light. We then focused on detailing the kitchen and the living room. Thanks to the amount of natural light, we decided to be dramatic and go for a dark but warm blue for the entire kitchen. We achieved this by working closely with the kitchen supplier and the granite stockist.

A corner fireplace makes the link between the open kitchen and the living room. I developed this design collaboratively with the client and the fireplace distributor through a joint meeting at the fireplace distributors head quarters.

15_SA_Utility 01
Corner Fireplace
Extension Configuration